Shell erbjuder elbilar i Tyskland – där laddningen ingår

Oljebolaget Shell har börjat investera i laddning- och laddinfrastruktur för elbilar sedan några år tillbaka. Genom initiativet Shell Recharge och NewMotion erbjuder man bland annat elbilsladdning både hemma och ute på vägarna.

I Tyskland tar Shell ett ytterligare tydligt kliv framåt i sina satsningar på elbilar och eldrift. Genom Shell Recharge Auto erbjuder man elbilar genom ett privatleasingabonnemang.

Bland erbjudandena finns idag tolv olika modeller att välja mellan. Allt från mindre elbilar som Fiat 500e, till lite större Hyundai Kona, Tesla Model 3, Porsche Taycan och ännu rymligare elbilar som Tesla Model Y, Hyundai IONIQ 5 eller Mercedes EQA. Priserna varierar från 3 000 kronor upp till 20 000 kronor för de mest exklusiva modellerna.

Utöver försäkring, vinterdäck och service ingår också laddströmmen i vissa abonnemang. Genom ett fastprisabonnemang får föraren fri tillgång till Shell Recharges roamingnätverk med 250 000 laddpunkter över hela Europa.

– Med tillägget av ett fastpris för laddningsström till det attraktiva elbilsabonnemanget kan vi nu erbjuda ett bekymmersfritt paket till våra kunder som vill byta till elektromobilitet, säger Linda van Schaik, chef för Shells bensinstationer och mobilitetsverksamhet.

Kunderna kan välja att leasa en elbil genom Shell Recharge Auto-prenumeration med abonnemangsperioder på mellan sex och 36 månader beronde på modell.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.