Milstolpen: Xpeng P7 har nu tillverkats i 100 000 exemplar

I början av året klev kinesiska elbilstillverkaren Xpeng in på den svenska marknaden. Man har öppnat en första butik i Stockholm, knutit avtal med Bilia och den första modellen som ska lanseras på den svenska marknaden är Xpeng P5.

Bilmärket är relativt ungt hemma i Kina också. Flaggskeppsmodellen är sedanen Xpeng P7. En elbil som placerar sig snäppet ovanför Xpeng P5. Den lanserades i Kina i mitten av 2020.

Idag uppmärksammar Xpeng att man tillverkat exemplar 100 000 av Xpeng P7. Det gör man genom att lansera en specialutgiven Black Label Edition. Den får extra mycket svarta detaljer både exteriört och interiört. Från mitten av april kommer den finnas till försäljning i Kina.

– Baserad på P7-versionen med fyrhjulsdrift, är denna helsvarta speciella minnesutgåva utrustad med XPILOT 3.0 avancerade maskinvarusystem för förarassistans med Navigation Guided Pilot (NGP) och Valet Parking Assist (VPA). P7 562E Black Label Edition kommer att lanseras officiellt i Kina den 10 april 2022, skriver Xpeng.

Det är inte första gången Xpeng lanserar specialutgåvor av standardmodeller. I slutet av 2020 lanserade man en specialutgåva av P7 kallade Wing Edition. Den fick saxdörrar (”lambo-dörrar”) och extra sportiga detaljer i form av uttökade kjolpaket.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.