Så blir Mini Aceman – märkets dedikerade elbil

Från Kina kommer nu de första bilderna på och detaljerna om Minis kommande elbil Aceman före den officiella avtäckningen i april. Mini Aceman är märkets första helt dedikerade elbil och är en viktig startpunkt inför märkets helt elektrifierade framtid i slutet på det här decenniet.

Uppgifterna nämner två modeller. Basmodellen Aceman och den utökade Aceman S. Båda varianterna blir framhjulsdrivna. Aceman får en motor å 135 kW (181 hk) och Aceman S en motor på 160 kW (214 hk). De får ett batteri på 40 respektive 54,2 kWh. Räckvidden är upp till 400 kilometer.

När det gäller storlek så mäter den nya bilen 4076 mm på längden, 1754 mm i bredd och 1515 mm på höjden. Hjulbasen är 2606 mm.

Konceptet Mini Aceman.

Det ska dock påpekas att detta är de kinesiska specifikationerna och bygger på teknik som Mini delar med kinesiska biltillverkaren Great Wall Motors. Hur utfallet av den europeiska versionen av Aceman blir återstår att se. Det lär vi få se i samband med premiären den 24 april.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.