Uppgifter: Fisker förbereder sig för eventuell konkursansökan

Fisker skapade tidigare i veckan rubriker när det svenska dotterbolaget Fisker Sweden AB noterades för likvidation hos Bolagsverket, men det tillbakavisades som ett misstag från Fisker. Men nu befinner sig plötsligt tillverkaren återigen i hetluften, denna gången globalt.

Enligt uppgifter i amerikanska medier förbereder sig Fisker för en omfattande omstrukturering, och i samband med det har man anlitat en rådgivare som ska hjälpa till med en eventuell konkursansökan om det skulle behövas, rapporterar Wall Street Journal.

Enligt WSJ har Fisker avböjt att kommentera uppgifterna.

I samband med sin senaste årsredovisning berättade Fisker att man behövde ta in nytt kapital för att kunna fortsätta bedriva sin verksamheten. Bland annat förde man samtal med en annan stor biltillverkare om ett samarbete. Det har ryktats vara Nissan där de två parterna tillsammans ska förverkliga Fiskers pickup Kayak/Alaska.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.