Runes Bensin ska bygga 232 laddpunkter i Kalmar och Kronobergs län

Runes Bensins laddstation i Emmaboda.

Nu ska en lokal aktör bygga 232 laddpunkter på 40 platser runtom i Kalmar och Kronobergs län. Bakom satsningen står Runes Bensin.

– Vi säljer mycket diesel och traditionella drivmedel men man kan inte bara stå och se på när utvecklingen snurrar förbi framför en. Vi vill vara med på tåget, säger företagets vd Anders Rungegård till Barometern.

Satsningen är möjlig genom investeringsstöd från Naturvårdsverket som täcker runt 70 procent av kostnaderna. Den resterande delen täcker kommuner, verksamheter och företag som kommer äga anläggningarna. Totalt uppgår investeringen till 23 miljoner kronor.

Det är Runes Bensin som leder projektet, och man räknar inte med att tjäna några pengar på investeringen. I alla inte från start, skriver tidningen.

– Det är klart man försöker hitta en affär i allt men det finns andra, enklare sätt att tjäna pengar på än det här. Vi brinner framför allt för landsbygden och service. Vi lever på de traditionella drivmedlen men Runes har alltid varit i framkant. Vi lägger inte alla ägg i samma korg utan tror att det kommer vara en mishmash av olika drivmedel som gäller. Ingen vet hur världen kommer se ut i framtiden, fortsätter Anders Rungegård.

De planerade laddpunkterna består av en mix av snabbladdare och destinationsladdare. De kommer att byggas i Emmaboda, Borgholms och Mörbylånga kommuner. Samt orterna Hultsfred, Högsby, Kalmar, Lessbo, Ljungby, Västervik och Tingsryd.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.