Premiären av Cupra Tavascan närmar sig – nu kommer första bilden

Nästa månad är det premiär för elbilen Cupra Tavascan. I en ny kort teaser får vi en första glimt av den produktionsklara bilen. Tavascan är en sportig coupé-SUV som placerar sig i samma segment som koncernsyskonen Volkswagen ID.5 och Skoda Enyaq Coupé.

Cupra har officiellt inte delat med sig av några detaljer om prestandan på den produktionsklara modellen. Men Cupra var tidigt ute med att avslöja vad konceptbilen kommer gå för.

Konceptet är fyrhjulsdrivet med två motorer som levererar en totaleffekt på 225 kW (301 hästkrafter). Den har ett batteri på 77 kWh och en räckvidd på upp till 450 kilometer. Det är uppgifter som rimmar väl med kapaciteten hos MEB-plattformen som den produktionsklara bilen kommer att bygga på.

Den snabba glimten av Tavascan visar en bil som till stor del liknar konceptet som vi fått se under en lång tid. Formerna har blivit lite mjukare än konceptet, som kanske lite mer liknade något som skulle göra Batman avundsjuk. Trots det är det nog en av de mer aggressiva formerna i koncernsyskonskaran av coupesuvar. Inget annat var heller förväntat av Cupra.

Produktionsmodellen intill konceptet.

Teaserfilmen från Cupra kan du se i videon nedanför:


Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.