Rivian startar leveranserna (i liten skala) av sin andra elbil – suven R1S

Foto: Rivian

I september blev elbilstillverkaren Rivian först ut med att leverera en helt eldriven pickup på den amerikanska marknaden. Nu berättar Rivian att man också startat leveranserna av sin andra modell, suven R1S.

Egentligen är det inte några externa kunder som fått leveranserna. De två första tillverkaren suvarna som rullat ut från fabriken har levererats till Rivians VD och ekonomichef.

– Vi arbetar på att öka produktionen och skala upp till full produktionsvolym under de kommande månaderna. Tack till vårt team för allt hårt arbete för att få det att hända, skriver Rivian i ett meddelande.

Rivian R1S bygger på samma plattform som pickupen R1T. Den rymliga suven erbjuder bland annat upp till sju sittplatser. Precis som hos pickupen är suven fullsmockad med prestanda. Fyra motorer tar den från 0-100km/h på omkring 3 sekunder. Räckvidden ska uppgå till omkring 500 kilometer.

Tanken är att Rivian på sikt också ska komma till Europa. Men ännu har tillverkaren inte bekräftat någon exakt tidplan.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.