Rivian först att leverera en eldriven pickup – nu rullar Rivian R1T av produktionslinan

Foto: Rivian

Ungefär tre år efter att Rivian visade upp sin första prototyp på en eldriven pickup rullar nu den första produktionsklara pickupen R1T ut från fabriken.

Bakom ratten satt ingen mindre än företagets Vd RJ Scaringe. Det betyder att det blev Rivian som först lyckats lansera en eldriven pickup i USA. Före Tesla Cybertruck och Ford F-150 Lightning.

De första uppgifterna om att Rivian rullat ut den produktionsklara bilen kom från en anställd via forumet Rivian Owners Club.

– Rivians första säljbara bil, R1T. Mycket hårt arbete och långa dagar har gått in i arbetet för att bygga denna bil. Det var skönt att se hur det hårda arbetet körde förbi med RJ bakom ratten, skriver den anställde som också delat med sig av ett par skakiga bilder (nedan).

Senare bekräftade RJ Scaringe själv ögonblicket och delade dessutom med sig av fler bilder från milstolpen på Twitter:

– Efter månader av att ha byggt förseriebilar körde vi imorse ut vår första kundbil från vår produktionslinje i Normal! Det är vårt teams gemensamma ansträngningar som har gjort detta ögonblicket möjligt. Ser verkligen fram emot lämna över dessa till våra kunder, skriver Scaringe.

Varit många förseningar

Lanseringen av Rivian R1T har drabbats av flera förseningar. Den ursprungliga planen var att lansera i slutet på förra året, därefter nu under den gångna sommaren. Sommaren blev sedan september vilket man nu också levererar på.

Lanseringsversionen av R1T kommer med kraftfull drivlina och ska kunna lasta 800 kilo eller dra upp till 5 ton. Räckvidden på lanseringsversionen är 480 kilometer och pickupen klarar sprinten 0-100 km/h på 3 sekunder. De amerikanska priserna startar på omkring 67 500 dollar.

Om Rivian kommer till Sverige är inte helt bekräftat, men en del uppgifter talar om att Rivian kanske kommer till Europa under 2022.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.