Rivians elsuv kommer till Europa 2022 – efter det följer mindre elbilar bara för oss

Amerikanska elbilstillverkaren Rivian har satt siktet på Europa. Dessutom har man något alldeles speciellt i tankarna för oss. I en intervju med Reuters avslöjar företagets VD R.J. Scaringe framtidsplanerna för Europa.

I intervjun framgår det att Rivian planerar att börja sälja sin suv R1S i Europa under 2022. Den rymliga suven får en räckvidd på upp 500 kilometer, fyrhjulsdrift och ska klara 0-100 km/h på omkring 3 sekunder.

Efter det planerar Rivian att fortsätta sin etablering i Europa. På tur står sedan en mindre elbil designad med den europeiska marknaden i åtanke. Trots att det rör sig om en betydligt mindre bil ska många av komponenterna kunna återanvändas från de större syskonen.

– Det som verkligen kommer ge volym på den marknaden är våra produkter efter Rivian R1. För att verkligen nå volym när vi tar fram uppföljande produkter kommer det att vara viktigt att ha också ha en produktionsanläggning utanför USA, säger Scaringe till tidningen och tillägger: ”Men det är långt bort i tiden!”.

– Vi skulle inte vara seriösa om vi byggde ett bilföretag utan att tänka på Kina och Europa som viktiga marknader på lång sikt, avslutar Scaringe.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.