Rivian återkallar nästan alla levererade elbilar efter en lös bult

Foto: Rivian

Amerikanska uppstickaren Rivian som lanserat eldrivna pickupen R1T och suven R1S måste nu återkalla nästan alla levererade fordon. Det efter man upptäckt ett fel i hjulupphängningen som kan leda till att fordonet kan tappa styrförmågan.

Rivian har fått in sju rapporterade fall där en bult mellan styrspindeln och fordonets övre länkarm ”kanske inte har vridits tillräckligt”, rapporterar Bloomberg. Ungefär 13 000 levererade fordon kan vara drabbade.

I ett brev till Rivian-ägarna som får sina bilar återkallade förklarar VD RJ Scaringe att man vill ta det säkra före det osäkra. Han betonar att bulten endast kan lossna under ytterst ”sällsynta omständigheter”.

Rivian har som mål att kontrollera alla fordon inom 30 dagar. Återkallelsen ska dock inte hindra Rivians befintliga produktion eller leveranser. Rivian har som mål att leverera 25 000 innan årets slut.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.