Renault ska öppna 200 stationer med snabbladdare i Europa

Renault ska genom dotterbolaget Mobilize lansera ett nätverk av ultrasnabba snabbladdare. Nätverket ska få namnet Mobilize Fast Charge. Stationerna ska ligga i anslutning till Renault-återförsäljare som ligger inom fem minuters avstånd från motorvägar och andra stora vägar.

Hela nätverket kommer att omfatta 200 stationer över Europa till mitten av 2024. I Frankrike är målet en snabbladdare var 15:e mil utmed landets större huvudvägar.

Varje station kommer att ha minst sex stycken snabbladdare med en kapacitet på upp till 400 kW. I anslutning till stationerna kommer det också finnas vilorum med möjligheter till fika, avkoppling och underhållning.

– Mobilize Fast Charge hjälper till genom att ge alla elbilsförare tillgång till ultrasnabba laddningspunkter oavsett vilken elbil de kör. För att förverkliga detta använder Mobilize två av Renault Groups styrkor: dess breda försäljningsnätverk och Mobilize Power Solutions expertis, säger Clotilde Delbos, VD, Mobilize.

För att minska belastning på elnätet kommer Mobilize också bygga stora energilager i anslutning till laddstationerna. På vissa platser kan det också bli aktuellt med solceller.

Mobilize eller Renualt uppger idag ingen tidsram för när den första stationen kan öppna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.