Svenska batteritillverkaren Northvolt säkrar mångmiljardorder från BMW

Skiss på batterifabriken Northvolt Ett i Skellefteå

Svenska batteritillverkaren Northvolt som just nu i är full fart med att tillverka en batterifabrik Skellefteå har säkrat en stororder. Det är biltillverkaren BMW som lagt en batteriorder på 20 miljarder kronor.

Skellefteåfabriken Northvolt Ett är tänkt att stå delvis klar i slutet på nästa år och därmed redo att börja producera de första batterierna. Enligt ett pressmeddelande ska Northvolt börja leverera batterier till BMW först 2024. BMW:s order säkrar flödet av batterier inför biltillverkarens elbilsoffensiv.

– Det är förstås jättekul att få en partner med sådan kompetens och djup teknisk förståelse. Samtidigt blir det tydligt vad som krävs för att ta detta från ett utvecklingsprojekt till ett batteri som fungerar i deras elbilar. Det kommer att bli mycket sommar- och vintertestning, säger Northvolts vd Peter Carlsson till DN.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.