Fortsatta rekord i Norge för elbilar – Frankrike börjar också imponera

Nybilsförsäljningen av elbilar i Norge fortsätter att blomstra. Till dagens datum är 48,1 procent av alla nya bilar köpta i år en elbil. Det är imponerande volymer. På totalen är det dock en liten nedgång, i början av året låg man strax över femtio procent.

Det finns en hel del nya elbilsmodeller som med stor sannolikhet kommer mottas väl i Norge och påverka höstens andel mycket positivt. Däribland Polestar 2 och också den något billigare Volkswagen ID.3, vars föregångare VW e-Golf skördat stora framgångar i landet. Den mest sålda elbilen i Norge just nu är Audi e-tron.

Frankrike börjar också imponera

Frankrikes strategi för att kickstarta bilindustrin ur pandemin är generösa bonusar för elbilar. Den franska bilköparen kan få upp till 120 000 kronor i bonus vid köp av en elbil.

Det är tydligt att bonusen har gett effekt. Andelarna elbilar i juni hoppar upp till nio procent, från de tidigare 2,5 procenten i fjol. Modellerna som toppar i Frankrike är bland annat Renault Zoe, Peugeot e-208, Hyundai Kona Electric, Citroen C-zero och Tesla Model 3. Renault Zoe stod för 44 procent av alla sålda elbilar i landet.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.