Renault Twingo återvänder som stads-elbil 2026 för under 20 000 euro

Renault Twingo ska komma som elbil. Modellen kommer att placera sig under de två kommande lanseringarna Renault 5 och Renault 4. Den ska dessutom stå klar att hämtas ut i bilhallarna på rekordtid tid.

Twingo kommer till marknaden 2026. Genom synergier och effektiviseringar som uppstår med den nya elbilsdivisionen Ampere kan man korta utvecklingstiden och sänka utvecklingskostnaderna. Det är vägen framåt för att ge ett lägre pris till slutkunden.

– Den kommer att utvecklas i Europa. På två år från idé till produktionsstart. Det matchar hastigheten hos kinesiska biltillverkare, sa VD Luca de Meo under presentationen.

Renault Twingo ska kosta under 20 000 euro. Den blir också en förebild i hållbarhet med 75 procent lägre CO2-utsläpp under sin livstid än ”motsvarande bil såld i Europa 2023”. Det lilla formatet gör dessutom att den tar upp 20 procent mindre utrymme i trafiken.

Energieffektivitet kommer också stå i fokus för modellen. Det med en genomsnittlig förbrukning på under 10 kWh/100 km. Twingo kommer utvecklas för den europeiska marknaden och kommer dessutom att tillverkas lokalt i Europa.

När Renault Twingo kommer 2026 blir den en utmanare till många andra små kompakta elbilar i A-segmetet som är planerade att finnas vid den tiden. Bland annat Volkswagen ID.1, Citroen e-C3 och Fiat Panda. Dessutom väntas Hyundai, Kia och Opel lansera små kompakta elbilar tills dess.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.