IF Metall stoppar svensk underleverantör till Tesla

Provbyggd Model Y inspekteras vid Tesla fabrik i Berlin

IF Metall utökar nu striden mot Tesla genom varsel om en ytterligare sympatistrejk. Denna gången handlar det om Hydro Extrusions i Vetlanda som är underleverantör till Tesla. Det Vetlandabaserade företaget tillverkar en aluminiumprofil som används i produktionen vid Teslas fabrik i Berlin.

Enligt IF Metall har Hydro Extrusions 650 anställda, där omkring 50 personer arbetar med tillverkningen av den specifika aluminiumprofilen. Företaget ska dessutom vara ensam leverantör och tillverkare av profilen i Europa.

– Huvudsaken är att vi vill ha kollektivavtal för våra medlemmar på Tesla i Sverige, så att de kan få schyssta villkor. Alla våra konfliktåtgärder har som mål att få Tesla att skriva kollektivavtal med oss, säger IF Metalls avtalssekreterare Veli-Pekka Säikkälä.

Varslet kommer träda i kraft den 24 november klockan 13.00.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.