Fiat Panda som elbil ska bli bantad med ett bantat pris

Koncept på elbil från Fiat.

Stellantis ska rulla ut en offensiv med billiga små-elbilar i Europa. Målet är att bemöta den växande konkurensen från Kina. Bland annat är Citroen e-C3 med ett riktpris på 25 000 euro planerad att gå i produktion nästa år.

Ett annat märke inom koncernen som ska göra samma resa är italienska Fiat. Fiat ska gräva djupt ner i sitt bagage för att hitta de ursprungliga strategierna som låg till grund för Fiat Panda. Det eftersom Panda ska komma som elbil och även den med ett lågt pris.

För fyra år sedan visade Fiat upp konceptet Fiat 120 och det är det konceptet som kommer att vara inspirationen till den nya el-Pandan.

– Den elektriska Pandan måste återfå sina ursprungliga principer. Fiat kan och måste utveckla en lösning som försätter kineserna i svårigheter. Fiat 120-konceptet går åt samma håll. En mindre påkostad och mer väsentlig bil. Där bidraget och stilen är en ”less-is- more”-strategi, säger Olivier François, VD för Fiat i en intervju för italienska tidningen La Repubblica.

– Tack vare den fantastiska italienska designen återger den det som var den ikoniska Pandan i ett elektriskt format. Billigare än de andra, och byggd i Europa, avslutar Olivier François.

Fiat el-Panda är planerad att gå i produktion under 2024.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.