Opel siktar på att lansera billig elbil år 2026

I oktober har Stellantis lovat att visa upp en ny billig elbil från Citroën. Det rör sig om en liten elbil i storlek med Citroën e-C3. Den ska få ett riktpris på runt 25 000 euro. Tanken är att utmana anstormningen av billiga elbilar från i Kina.

Nu ger sig också Opel in på samma linje. Även Opel är en del av Stellantis och det är dessa musklerna man kommer att använda för att nå sitt mål.

– Med helt elektriska plattformar från Stellantis kommer vi att kunna erbjuda priser som gör att vi kan nå en mycket bredare publik, sa Opels vd Florian Huettl i början av veckan på IAA Mobility-bilmässan i München.

Opel har som mål att lansera sin första billiga elbil till 2026 och det med ett förväntat riktpris på 25 000 euro. Därmed ansluter sig Opel till Citroën, men också Volkswagen med ID.2 och Renault med Renault 5 med att erbjuda elbilar överkomliga för fler under de kommande åren.

Opel har varit tydliga i sina elektrifieringsmål framåt. Från 2024 kommer Opel att erbjuda alla sina modeller med helt eldrivna alternativ. Från 2025 kommer alla nylansering att bara vara elbilar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.