Renault visar snart liten elbil, el-BMX, el-jetski och mycket annat

På måndag har elbilen Renault 5 premiär. En ganska tilltuffad och kompakt elbil som genom ett attraktivt pris ska göra elbilar tillgängliga för fler. Men utöver premiären av R5 som sammanfaller med motormässan i Geneve kommer Renault också att visa upp en del andra kul saker.

På mässan kommer Renault också lyfta fram flera franska startupbolag som satsar på fordon med eldrift.

Searacer är den första elektriska vattenskotern. Den är utvecklad i sydöstra Frankrike av Flavien Neyertz och byggd för vattensporter. Toppfarten är 77 km/h och batteriet räcker i upp till två timmars körning.

– Prestandan hos Searacers kraftfulla elmotorer oöverträffad, och Searacer är tillräckligt mångsidig för att imponera på erfarna idrottare lika mycket som nybörjare, skriver Renault om modellen.

På mässan visar Renault också upp Moonbike. En sorts blandning mellan en snöskoter och en elcykel, som du har kunnat läsa om tidigare här på Allt om Elbil. Med hjälp av ett batteri på 5 kWh är det möjligt att glida runt med en toppfart på 42 km/h i runt tre timmar.

– Den är kedjelös och remlös så den kräver minimalt med underhåll och är oerhört pålitlig och effektiv. Detta genombrott är patenterat, byggt i Alperna och kommer att ge användarna roliga och minnesvärda upplevelser på vintern, skriver Renault.

En tredje spännande leksak med eldrift som visas upp på mässan är hydrofoilen Plume foil. Designad och utvecklad i Frankrike kan den erbjuda en körtid på runt 90 minuter, med en toppfart på 35 km/h. Redan vid 15 km/h lyfter brädan från vattenytan.

Med en kraftfull motor på 500W visas också den franskutvecklade Evol BMX upp på mässan. Elcykeln har en toppfart på 45 km/h och en räckvidd på 40 km. Denna högpresterande cykel ska tilltala entusiastiska cyklister.

Renault 5 fångad i farten.

Höjdpunkten är däremot nya elbilen Renault 5 som vi kommer att få se mer av på måndag. Den lilla elbilen lanseras först med ett batteri på 52 kWh och kommer erbjuda upp till 400 kilometer i räckvidd på en laddning. Priset ska starta på 25 000 euro.

Relaterat: Ny film visar mer av elbilen Renault 5 – glad design och körglädje.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.