Den elektriska snöcykeln MoonBikes kommer till svenska fjällen i vinter

Nu kommer den franska elektriska snöcykeln MoonBikes till Sverige och de svenska fjällen. Målet är att etablera sig i en majoritet av Sveriges skidorter i vinter med möjligheten att provköra snöcykeln.

MoonBikes har en toppfart på 42 km/h och är utrustad med ett batteri på 2,5 kWh vilket ger en körtid på 1,5 timmar, men kan fördubblas genom ett valbart extrabatteri. En uppvärmd batteribox gör den väl rustad för den svenska kalla vintern. MoonBikes laddas i ett vanligt vägguttag och att ladda batteriet fullt tar strax under fem timmar.

MoonBikes har hittills signerat fem samarbetsavtal i Sverige. Där ingår bland annat Kläppen Ski Resort som den första skidanläggningen i Norden använda snöcykeln.

Snart öppnar också två köp- och testcenter i Dalarna och Västerbotten, dit alla kan komma och uppleva snöcykeln. För att befästa sin närvaro ytterligare i Sverige har MoonBikes bildat ett svenskt bolag med säte i Östersund med Mattias Nilsson som affärsutvecklare:

– MoonBikes är ett miljövänligt, tyst alternativ till den traditionella snöskotern, och ett bra sätt att förena nytta med nöje. Jag är själv uppvuxen i den svenska fjällen, och ser en stor potential. Bara den senaste tiden har vi signat avtal med två nya samarbetspartners för service och support, Berners i Östersund och Nordqvist Racing i Järbo, och fler ska det bli, säger Mattias Nilsson.

Nya turistattraktioner

MoonBikes möjliggör också nya turistattraktioner. På Offroadcamp i Dalarna kommer det bli möjligt att prova både parkour-åkning och en guidad tur runt den 1800 km långa snöskoterleden i området. Hos Lapland Stuga & Tours, en timme väster om Skellefteå, kommer det bli möjligt att kombinera MoonBike-åkning med norrsken.

På sikt är målsättningen att öppna MoonBikes-parker på samtliga av Sveriges vinterdestinationer. 

– Svenskar befinner sig i teknologisk framkant, samtidigt som man bryr sig om hållbarhet. Därför är den svenska marknaden perfekt för oss. En MoonBike är ett enkelt och roligt fordon som är framtaget i samklang med naturen och som har potential att förändra hur människor ser på rörlighet i snötäckta landskap, säger Nicolas Muron, grundare av MoonBikes. 

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.