Volvo lanserar Volvo EX40 och EC40 Black Edition – allt blir tuffare i svart

I början av vecka berättade Volvo att man byter namn på sina två elbilar Volvo XC40 Recharge och C40 Recharge. Namnen lirar helt enkelt inte med den nya namnstrategin som kommer med Volvo EX30. De nya namnen blir nu EX40 respektive EC40.

För att uppmärksamma namnbytet ytterligare lanserar Volvo nu också de två modellerna i ett Black Edition-utförande. Det innebär att Volvo plockar bort många av kontrasterna och ersätter dessa mot svarta inslag.

Bland annat kommer Black Edition med exteriörfärgen Onyx Black, blanksvarta emblem, 20-tums femekrade fälgar i blanksvart finish och charcoal-interiörer i microtech eller textil. Tilläggs-paketet finns att köpa till för 11 000 kronor på utrustningsnivåerna Plus och Ultra.

Den bakhjulsdrivna standarmodellen av Volvo EX40 med tillägget Black Edition kostar från 636 000 kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.