Renault 4 kommer tillbaka som elbil – skisser visar kompakt crossover

Konceptet Renault 5

Renault gör sig redo att visa upp nytolkningen av sin klassiska bilmodell Renault 4. Denna gången som helt eldriven. Premiären kommer att äga rum i samband med bilmässan i Paris i mitten av oktober och får sannolikt namnet Renault 4ever.

Det finns inga detaljer om prestanda, men vi vet att den kommer att bygga på CMF-BEV-plattformen som bland annat kommer sitta i kommande Renault 5. Fokuset för Renault 5 är ”en mycket prisvärd elbil”. Detsamma faller sig säkert naturligt med Renault 4ever.

CMF-BEV ska lägga grunden för elbilar med låg förbrukning och en räckvidd på upp till 400 kilometer samtidigt som fordonskostnaden ska kunna sjunka med 33 procent. Plattformen kommer bland annat introducera Plug & Charge till Renault.

De första skisserna som visar Renault 4ever har redan hittat ut på Internet. Det är skisserna som Renault använt för att skydda designen.

Den planerade lanseringen av Renault 4 är satt till runt 2025.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.