Renault 5 fyller 50 år – hyllar med konstnärlig eldriven ”show car”

Bilmodellen Renault 5 firar 50 år. Det uppmärksammar Renault genom en konstnärlig nytolkning av den klassiska modellen. I det omtolkande utförandet är bilen givetvis också en elbil.

Renault 5 Diamant har behållit det igenkännliga utseendet som när bilen för första gången rullade av Renaults produktionslinjer 1972. Bakom formerna står Renaults designers tillsammans med den franska konstnären Pierre Gonalons.

Denna varianten av Renault 5 kommer dock inte att gå i serieproduktion. Men det går att lägga vantarna på exemplaret. Renault ska auktionera ut bilen, där intäkterna ska gå till välgörenhetsorganisationen Give Me 5.

Renault ger dock inga detaljer om prestandan som gömmer sig i specialbilen eller om den kommer vara körduglig.

Det kommer en Renault 5

Även om denna extravaganta variant av Renault 5 inte ska gå i produktion så finns det faktiskt planer på att förverkliga Renault 5 som elbil. Renault ska lansera flera nya elbilar fram till 2025, där 5 är en av modellerna som ska finnas med i portföljen.

Renault 5 har möjlighet att placera sig som en ersättare till Renault Zoe och man har talat om en ”en mycket prisvärd prislapp”

Nya Renault 5 ska bygga på B-segmentsplattformen CMF-BEV och ska kunna erbjuda en räckvidd på upp till 400 kilometer.

Pressbild: Renualt
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.