MG-chefen avslöjar att nästa elbil blir en sportbil med två dörrar

Kinesiska biltillverkaren MG satsar offenstivt på elbilar. På ett år har man lanserat inte mindre än tre modeller i Sverige. Den senaste i raden av elbilar är den kompakta elbilen MG4 som hade digital premiär idag.

Fram till 2025 har MG planer på att erbjuda 10 elbilar. I anslutning till dagens premiär berättade Liu Xinyu som är VD för SAIC Motor Europe att nästa elbil är en eldriven tvådörrars sportbil. Modellen har MG tidigare visat upp genom konceptet MG Cyberster.

– Nästa modell kommer att bli en sann legend. En högpresterande tvådörrars roadster med ett elektrifierat hjärta. MG Cyberster är nu snart redo för sluttesterna, berättar Liu Xinyu.

Den eldrivna sportbilen ska MG lansera lagom till sitt 100-årsjubileum nästa år och som en hyllning till historien.

– Den är mycket viktigt för oss för att spegla och hylla MG:s långa och rika historia, avslutar Liu Xinyu.

Bland specifikationerna för konceptet nämns 800 kilometer i räckvidd och att klara 0–100 km/h på under tre sekunder. Vad den produktionsklara versionen får för specifikationer i verkligheten är inte officiellt.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.