Elbilen Renault 5 följs av en mindre Renault 4 – kan ersätta åldrande Zoe

Pressbild: Renualt

I början av året fick vi en presentation av prototyp-elbilen Renault 5. Inspirerad av 70-talsklassikern med samma namn ville Renault låta historien möta framtiden. Prototypen kommer förverkligas till 2023.

– Renault 5 Prototype är baserad på kultmodellen R5. Prototypen förkroppsligar helt enkelt moderniteten, ett fordon som är relevant för dess tid: urbana, elektriska och attraktiva, sa då designdirektören Gilles Vidal.

Brittiska Autocar kan du avslöja att en mindre variant av Renault 5 kan bli aktuell. Den får namnet 4 och kan i så fall realiseras först 2025, enligt interna källor som Autocar hänvisar till. Även den är baserad på en Renault-klassiker, med anor från 1960-talet. Tidningen spekulerar sedan vidare om detta inte kan ses som värdiga ersättare till Zoe.

Renault 5 Prototyp

Renaults designchef Laurens van den Acker ska dock ha fått frågan om 5 är slutet för Renault Zoe: ”Svaret är nej, eftersom Zoe är den bästsäljande elbilen i Europa. Det hade varit korkat att sluta sälja en modell så länge som den är bäst i sitt segment”.

2021 Renault Megane eVision

När 5 lanseras 2023 och 4 lanseras 2025 kan det ändå tänkas bli så att de tar över försäljningen från den då åldrande Zoe. Innan vi får se en ny småbil från Renault kommer vi först få se den något större Renault MeganE som visades upp i höstas. Lanseringen av den kommer ske i slutet av det här året.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.