Tio elbilar på fyra år: Renault 5 blir en elbil billigare än populära Zoe

Idag under ett evenemang har Renault berättat om sina planer framåt. Där ingår bland annat planerna om en ny batterifabrik byggd i norra Frankrike som vi skrev om häromdagen.

Ännu mer intressant är också att Renault under dagen berättade om sina planer på kommande elbilar. Totalt kommer Renault-koncernen att lansera tio nya elbilar i ett brett segment fram till 2025, varav två är gamla ikoner som åter kommer se dagens ljus.

Sju av de tio nya modellerna kommer gå under varumärket Renault. Vi kommer också få se elbilar under märket Alpine i början av 2024.

Den stora nyheten är att ikoniska Renault 5 kommer tillbaka som en elbil, och det med en mycket prisvärd prislapp. Nya 5 kommer att bygga på B-segmentplattformen CMF-BEV som ska kunna erbjuda en räckvidd på upp till 400 kilometer. Den nya plattformen kommer att sänka fordonskostnaden med 33 procent jämfört med den nuvarande generationen ZOE.

Renault kommer dessutom väcka en annan klassiker till liv som för närvarande går under namnet ’4ever’. Även den kommer bygga på samma plattform som 5 och ska kunna erbjuda kompromisslös design, akustik och körbeteende. Dessutom kommer både 4ever och 5 ha stöd för Plug & Charge-teknik.

Nästa år kommer vi också att få se MéganE som blir den första elbilen i C-segmentet. Den byggs på plattformen CMF-EV som ska kunna erbjuda en räckvidd på upp till 580 kilometer med mycket låg energiförbrukning.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.