Regeringen föreslår: Inget skatt för att gratisladda elbilen på jobbet

Foto: andreas160578/Pixabay

Den nya regeringen har uppenbart helt och hållet bytt strategi för hur Sverige ska ställa om till fossilfria transporter. Först meddelar man satsningar på närmare fyra miljarder kronor till publik laddinfrastruktur. Efter det kom igår ”bakslaget” om den slopade elbilsbonusen.

Nu kommer en tredje förändring och denna gången är det ett positivt besked för den som kan ladda sin elbil gratis på arbetet. Idag är gratis laddning på arbetet en löneförmån och arbetstagaren måste betala skatt för det.

I det nya förslaget vill regeringen se ett undantag från regeln så att det blir skattefritt att gratisladda på jobbet. Undantaget ska gälla under en tillfällig period från 1 juli 2023 fram till den 30 juni 2026.

Just nu förbereds förslaget av Finansdepartementet för att sedan gå ut på remiss. Regeringen hoppas ha ett klart förslag under våren 2023.

Via Vi Bilägare.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.