Recharge inviger stor laddstation vid McDonald’s i Mariestad

Recharge inviger imorgon, lördag, det som man beskriver som ”Nordens största laddpark för elbilar vid en McDonald’s-restaurang”. På platsen finns totalt 16 snabbladdare. För alla som besöker restaurangen imorgon mellan klockan 11 och 14 bjuder Recharge på gratis laddning.

De nya snabbladdarna kan leverera upp till 200 kW i laddeffeket och blir ett viktigt bidrag till laddinfrastrukturen i Mariestad och för de på genomresa. Den tekniska lösningen bygger på teknik från Kempower som effektivt balanserar laddningseffekten mellan de olika laddstolparna för att alla ska få så optimal laddningshastighet som möjligt.

– McDonald’s har legat i utvecklingens framkant genom att tidigt satsa på elbilsladdning vid restaurangerna. Vi har arbetat tillsammans i 14 år och Recharge investerar både i en större utbyggnad och moderniserar de äldre laddstationerna. Den positiva utvecklingen som vi har idag kring expansionen av laddbara fordon innebär även en stor efterfrågan bland elbilister efter fler smidiga laddplatser. Jag är oerhört stolt över vårt samarbete med McDonald’s och att vi med expansionen i Mariestad tillför ytterligare laddare där det verkligen behövs, säger Håkan Vist, VD för Recharge.

Recharge och McDonald’s har sedan tidigare ett nära samarbete där operatörerna utrustat flera av hamburgerskedjans restauranger med laddinfrastruktur.

– Vi ser en stor efterfrågan på elbilsladdning. Samarbetet med Recharge gör att vi kan ligga i framkant med att kunna erbjuda snabbladdning på våra restauranger. I Mariestad inviger vi nu en av världens största laddplatser vid en McDonald’s restaurang vilket är fantastiskt roligt, säger Joachim Knudsen, VD för McDonald’s Sverige.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.