Toyota fullbordar sitt kommersiella erbjudande med större eldriven Proace

Proace är namnet på Toyotas eldrivna transportbilar. Den mellanstora skåpbilen Toyota Proace och den mindre Toyota Proace City har funnits ett tag med eldrift. Nu uppdateras de och samtidigt så blir också Toyota Proace Max som är den största modellen i familjen helt eldriven.

Som den största transportbilen i Toyotas kommersiella utbud erbjuds Proace Max i sex konfigurationer, med två hjulbaser, tre längder och tre höjder. I det största utförandet lastar den upp till 17 kubikmeter. Räckvidden är upp till 420 kilometer på en laddning. Toyota förtäljer dock inget om batteristorlek eller laddningskapacitet.

Lossning och lastning blir enkel genom en låg tröskel, och bakdörrar som kan öppnas upp 270 grader. Dessutom finns bilen som chassibil med hytt med två sittrader för egna konfigurationer.

Uppdaterade Proace-familjen.

Toyota har också uppdaterat Proace och Proace City med längre räckvidder och ett nytt utseende. Ett nytt batteri har ökat räckvidden med 20 kilometer till 350 kilometer hos den mellanstora Proace-skåpbilen. Den får en lastvolym på 6,6 kubikmeter och kan lasta upp till 1400 kg. Dessutom finns den i ett passagerarutförande med upp till nio sittplatser under namnet Proace Verso.

Den mindre Proace City får en utökad räckvidd med 50 kilometer till 330 kilometer. Den erbjuder en lastkapacitet på 1000 kg och en maximal volym på 4,4 kubikmeter. Även denna finns i passagerarutformning, då med sju sittplatser.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.