Superlyxigt när Mercedes inviger egna snabbladdare

Silvrigt och glimrande. Så går det att beskriva Mercedes satsning på ett eget laddningsnätverk. Planerna tillkännagav Mercedes tidigare i år och målet är att bygga 10 000 snabbladdare i Europa, USA och Kina med start denna hösten.

Nu har den första stationen öppnat och visst lever den upp till de första skisserna vi fick se tidigare i år. En stor imponerande station under ett tak med en glimmande stjärnhimmel.

Den första Mercedes Charging Hub-stationen som öppnade i veckan ligger i Georgia, USA. Här finns väl upplysta laddplatser med fem stycken snabbladdare på 400 kW. En av snabbladdarna är dessutom placerad för att underlätta för de som kör elbil med släpvagn.

I anslutning till laddarna finns också en lounge med bekväma sittplatser, varuautomater med snacks, dryck och kaffe samt toaletter.

Nästa etapp i utbyggnaden är en station i kinesiska Chengdu som sen kommer följas av en station i tyska Mannheim. Innan slutet av 2024 kommer Mercedes ha öppnat fler än 2000 snabbladdare, enligt byggplanerna.

Stationerna är öppna för alla elbilar. Förare av Mercedes elbilar kommer däremot kunna njuta av lägre priser och möjligheten att reservera en laddplats före ankomst.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.