Priset på elbilsbatterier kan sjunka med 50% i år

Priserna på elbilsbatterier kan sjunka med 50 procent i år. Det om batteritillverkaren CATL klarar sin målsättning. I en rapport som publicerades tidigare i år framkommer det att batteritillverkaren nu aktivt arbetar med att sänka priserna.

Det som ett direkt svar på det priskrig som pågår hos elbilstillverkare, och nu också har sipprat ner till batteritillverkarna. CATL arbetar på en ny generation LFP-batterier, som ska tåla snabbare laddning än tidigare. Det nya batteriet följer den tyska VDA-standarden och har rektangulära battericeller som mäter 148 mm, 26,5 mm och 91 mm.

LFP står för järnfosfat och är en annan typ av batteri än de klassiska NMC-batterierna som oftast sitter i dyrare elbilar. LFP-tekniken är betydligt billigare och dessutom tåligare – men med kompromissen att energitätheten är lägre. Trots det har de blivit allt mer populära i billigare elbilar.

CATLs nya VDA-batteri väntas sänka priset på LFP-tekniken med 50 procent när det lanseras senare i år, enligt rapporterna. Under de kommande tolv månaderna väntas kostnaden för ett 60 kWh LFP-batteri sjunka från motsvarande 70 000 kronor till 35 000 kronor uppger kinesiska medier.

Via TheDriven.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.