Prime Video och Youtube flyttar in i Volvo och Polestar

Dags att poppa popcornen. Streamingtjänsterna Youtube och Amazon Prime Video hittar nu in i elbilarna från Volvo och Polestar med Android Automotive OS. Det kommer göra det möjligt att streama film från de två apparna medan bilen är parkerad eller laddas.

Tjänsterna kommer Volvo att rulla ut löpande via en trådlös uppdatering med start den 18 september. För Polestar startade utrullningen redan i juni. YouTube blir en av de förinstallerade standard-apparna, men Prime Video hämtas i appbutiken.

Polestar 2 var en av de första bilarna som hade ett infotainmentsystem som var baserat på Android Automotive OS. Sedan lanseringen 2019 har Polestar löpande kompletterrat med nya appar som Waze, EasyPark, A Better Routeplanner, AccuWeather, Range Assistant, Journey Log och Performance-appen för Dual motor-bilarna.

– Den framgångsrika lanseringen och integreringen av Android Automotive OS i Polestar 2 har bevisat att vi kan utnyttja den bästa navigationen och röststyrningen i branschen för att göra livet med en Polestar enklare. Google Play Store har också fått ett rikt utbud av appar som erbjuder interaktion och underhållning, från att spela spel till streamade serier, säger Thomas Ingenlath, Polestars vd.

Erik Severinson, global head of new car programmes på Volvo Cars tillägger:

– Att erbjuda tillgång till tjänster som Prime Video och YouTube i våra bilar stärker den ständigt växande listan över programvara och applikationer som gör livet bättre för våra förare. Vi uppfyller vårt löfte om att bygga bilar som växer med våra kunder över tid.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.