Audi Sport fyller 40 år och firar med isig version av RS e-tron GT

Audis prestandaavdelning fyller 40 år. Då 1983 hette man quattro, numera heter avdelningen det mer beskrivande namnet Audi Sport. För att uppmärksamma jubileet lanserar Audi nu en specialutgåva av Audi RS e-tron GT.

Audi har helt enkelt valt att erbjuda en specialutgåva i 99 exemplar som är baserad på ett koncept som man visade upp i våras. Det konceptet hämtade inspiration från österrikiska alpracet GP Ice Race. Signumet är färgtoner från just snö och is.

Grunden är en karossfärgen i silvermetallic som kompletteras av en delvis transparent folie med vita toner och kontrasterande lila toner. Målet har varit att försöka ge en effekt av iskristaller över hela bilen. Det hela kompletteras av 21-tumsfälgar i svart, ett svart tak av kolfiberkomposit och mörka rutor som ska ge en ton av stabilitet och väghållning till den nyanserade lättheten hos den ljusa karossen.

Även interiören går delvist i ljust och delvist i mörkt. Genom att arbeta med konstraster även interiört speglar man kontrasterna exteriört. Kontrasterande sömmarna i lila plockar också subtilt upp det vi ser på exteriören. En ny ratt av läder och Alcantara med en markering klockan 12 i diamantsilver är pricken över i:et.

Prestandan förblir detsamma som i den vanliga utgåvan av RS e-tron T. Det innebär en totalt motoreffekt på 440 kW (656 hk), en sprint från 0 till 100 km/h till 3,3 sekunder, ett batteri på 93,4 kWh och WLTP-räckvidd på 490 kilometer.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.