Planerar laddstation med 164 snabbladdare

I Arizona finns idag en station med 84 Superchargers.

I Jönköping och Mantorp finns Sveriges största snabbladdningsstationer. På de två orterna har Tesla nämligen byggt 40 Superchargers. Men med internationella mått är det ganska blygsamt. I USA har Tesla flera stationer med minst det dubbla antalet laddpunkter till förfogande.

Men nu har planerna om en jättesatsning i Lost Hills mellan Los Angeles och San Fransisco blivit kända. Här har Tesla ansökt om att få bygga en laddstation med 164 snabbladdare. Över laddplatserna finns det dessutom planer på ett tak med solpaneler för att bidra med extra ström.

Planskissen för den planerade stationen.

Några planer om när jättesatsningen ska stå klar framkommer inte av ansökan som skickades in den 6 februari.

Även om 164 snabbladdare är många så är det inte den största snabbladdningsstationen i världen. Den står nämligen Shell för i Kina.

I september slog Shell upp portarna till en laddstation med 258 snabbladdare i närheten av Shenzhen flygplats. Även den stationen är utrustad med tak med solpaneler som kan leverera upp till 300 000 kWh årligen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.