Juniorernas racingcup NXT Gen körs parallellt med Formel E

Förra året hade racingcupen NXT Gen Cup premiär. Då tävlade ungdomar i elbilar på banor i Sverige och Tyskland. I år växer cupen och blir ett ännu större mästerskap. Det kommer då att ska köras parallellt med några av deltävlingarna i Formel E-mästerskapet och det tyska touringmästerrskapet DTM.

Det betyder att cupen kommer att köras på några av världens mest berömda banor. Totalt rör det sig om sex stycken lopp, med start i Misano den 13-14 april. Efter det följer lopp på gatorna i Monaco, Berlin och London. De unga talangerna har då tillfälle att pröva sina talanger på samma banor som världens bästa Formel E-förarna.

– Vi har tillsammans med Formel E och DTM skapat en spektakulär kalender som kommer att ge våra juniorförare en robust grund för att starta sina racingkarriärer och visa sina talanger för några av de bästa teamen i världen. Jag vill rikta ett stort tack till alla som har gjort detta möjligt och vi är grundligt motiverade att starta vår mest spännande säsong hittills, säger cupens grundare Fredrik Lestrup.

NXT Gen Cup är världens första helt elektriska juniortouringbilscup där unga kvinnliga och manliga förare tävlar sida vid sida. De tävlar i en LRT NXT1 som är en racingbil baserad på Mini Cooper SE.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.