Opel levererar 400 elbilar till PostNord

Opel ska genom den svenska generalagenten K.W. Bruun nu leverera 400 eldrivna bilar till PostNord. Det genom specialanpassade och högerstyrda versioner av transportbilen Opel Combo Electric.

PostNord är en av Nordens största fordonsägare med närmare 7500 fordon. Som en del av omställningen och företagets egna klimatmål ska man successivt ställa om till eldrivna fordon. Redan idag står ungefär en tredjedel av flottan av elfordon.

– Vi är mycket glada att PostNord valde oss som leverantör av sina nya elektriska postbilar. Opel Combo Electric är en smidig transportbil som erbjuder både en rymlighet och elektrisk prestanda som gör den ideal för arbeten som exempelvis postutdelning, säger Pamela Åkesson, Key Account Manager på K.W. Bruun.

Opel har modifierat dörrsidorna för PostNords ändamål.

Fordonen som Opel levererar är specialtillverkade för att möta upp till PostNords specifika krav om att underlätta postutdelningen. Fordonen är högerstyrda men man har också förändrat delar av karossen. Ett exempel är en modifiering till fönsteröppningen på förardörren där man planat ut karossen i öppningen för att få en så plan yta som möjligt.

– Vi byter konstant ut fordon över året där nya bilar tas i bruk och vid en upphandling fick våra ramavtalsleverantörer för lätta fordon inkomma med anbud till PostNord på efterfrågad volym. Opel blev i denna upphandling det mest fördelaktiga valet för oss med den elektriska modellen Opel Combo Electric, säger Serkan Aktas, Vehicle Specialist på PostNord Sverige.

De nya bilarna ska börja rulla under våren.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.