Hemliga elbilen Volvo ES90 har rullat av produktionslinan

Foto: Volvo Cars.

Volvo har precis rullat av det första exemplaret av en ny topphemlig elbil som går under arbetsnamnet V551. Den döljer vad många tror kommer att bli Volvo ES90 och som det namnet antyder handlar det alltså om en stor sedan.

Exemplaret är en så kallad verifikationsmodell och Volvo Cars firar milstolpen med en bild från produktionsanläggningen. Retligt nog maskerar Volvo bilen i bilden med texten topphemligt.

Modellen ska enligt Teknikens Värld vara utvecklad av ett gemensamt team bestående av medlemmar från Sverige och Kina. Den är 4,99 meter lång med en hjulbas på 3,1 meter vilket vittnar om en rymlig interiör. I höjd mäter den 1,5 meter.

Det är inte första gången uppgifter om Volvo ES90 dyker upp. Tidigare uppgifter skvallrar om ett batteri på 111 kWh, fyrhjulsdrift och en räckvidd på över 600 kilometer. De tidigare läckorna har dragit igång den kreativare sidan av Internet, något vi kan se i videon nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.