Oljebolaget Mobil 1 släpper reklamfilm mot elbilar

Skiftet till elbilar och bort från fossila drivmedel är ett hot mot oljebolagens existens i den omfattning vi sett de senaste decennierna. Det till den grad att bolagen lägger ofantliga summor på att lobba för användandet av olja och motverka alternativen.

En av de mer skruvade kampanjerna står kanske Mobil 1 för, som ägs av oljekoncernen Exxon. I en ny reklamfilm får vi se problemet med att vara ”över-uppkopplade” och Mobil 1 har lösningen för att slå sig fri.

Även om Mobil 1 inte säger det rakt ut, så är det tydligt mellan raderna att det är en anti-elbilsreklam och snudd på en anti-el-kampanj helt och hållet. Allt med sladd är av ondo, och den enda möjliga vägen framåt för att nå frihet är genom syntetisk motorolja. Om vi ska tro Mobil 1.

Budskapet mellan raderna är således att elbilar begränsar vår frihet och att Mobil 1 har produkterna för att vi ska kunna koppla loss, och njuta av känslan att vara fria.

Så hur kan ett samhälle utan el fungera? Det svarade Renault på för tio år sedan:

Tipstack till Thomas.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.