OKQ8 och Skellefteå Kraft öppnar flera nya snabbladdare i Norrbotten

Fotograf: Patrick Degerman/OKQ8

Med gemensamma krafter har OKQ8 och Skellefteå Kraft snabbt börjat öppna flera snabbladdare vid många av OKQ8:s stationer i hela landet. Nu har en ny offensiv lett till sex nya laddpunkter i Norrbotten.

Laddpunkterna är fördelade två per station, och finns vid OK Norrbotten-stationerna i Kiruna, Vittangi och Pajala. Snabbladdarna har en effekt på 150 kW.

– Laddmöjligheterna ökar längs de mest trafikerade vägarna men vi tycker förstås att det är viktigt att bygga ut laddinfrastrukturen i hela landet. Därför är det extra roligt att vi nu öppnar upp för snabbladdning på tre platser i Norrbotten, säger Sanna Lundström, affärsområdeschef marknad, Skellefteå Kraft.

– Detta är en omställning som bara är möjlig när vi gör det tillsammans. Vi är inte experter på laddteknik, men vi har arenan och kunderna. Samarbetet med Skellefteå Kraft och OKQ8 gör att vi kan utveckla och bygga ut tjänster som når alla våra 120 000 medlemmar i hela länet, säger Staffan Magnusson, vd OK Norrbotten.

Foto: Bengt Alm

OKQ8 har som mål att bygga 800 laddpunkter fördelade över 300 stationer senast 2026 i samarbete med Skellefteå Kraft. Idag står 92 laddpunkter vid 20 stationer klara.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.