Prototyper på billiga elbilen Fisker Pear har börjat rulla på vägarna

Fisker Pear ska kosta runt 30 000 euro. För att lyckas med det ska Fisker omdefiniera hur man bygger en prisvärd elbil. Mindre delar och enklare konstruktioner är en del av ekvationen.

Vi har hittills bara fått se en rad teaserbilder på Pear (bland annat den ovanför). Fisker har dock haft som mål att ha en körduglig prototyp klar innan slutet på det här året. Nu ser det ut som att Fisker har nått det målet. I en kort video på nio sekunder får vi nämligen se en Pear köra runt i Los Angeles.

Videon ser du nedanför:

Till skillnad från Fisker Ocean så ska Pear inte byggas i Europa. Istället ska produktionen ske i samarbete med Foxconn vid en nyförvärvad anläggning i amerikanska Ohio.

Fisker Pear kommer bygga på en ny plattform utvecklad av Fisker. Den får namnet SLV1 och Fisker beskriver den som ”en banbrytande elektrisk arkitektur med ny avancerad förarassistansteknik”.

– Ny teknik och unika funktioner ska ersätta det traditionella, har Fiskers VD Henrik Fisker sagt i en tidigare intervju.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.