OKQ8 har öppnat snabbladdare på 9 orter i december

OKQ8 fortsätter att rulla ut sin satsning på snabbladdare i samarbete med Skellefteå Kraft vid sina bensinstationer. Bara under december har OKQ8 öppnat snabbladdare på nio orter.

I början av december öppnade OKQ8 flera snabbladdare i de nordligare delarna av Sverige. Bland annat Hammerdal och Junselse och även de mer nordliga orterna Älvsbyn, Pajala, Vittangi och Kiruna. Totalt rör det om sex snabbladdare med 12 laddpunkter fördelade över orterna.

I veckan inför julhelgen har OKQ8 nu också invigt ytterligare laddpunkter i Borlänge, Växjö och Landvetter. Det rör sig om tre snabbladdare med sex laddpunkter vid varje ort – så totalt nio snabbladdare med 18 laddpunkter.

OKQ8:s snabbladdare har en laddeffekt på upp till 150 kW med möjligheter till att betala med betalkort, laddkort eller app. Idag har OKQ8 112 laddpunkter fördelade över 24 orter i hela landet. OKQ8 har som plan att rulla ut minst 800 laddpunkter vid 300 stationer fram till 2026.

– Vi hade hoppats att fler laddpunkter kunde varit på plats tidigare i år. Tidplanen har blivit försinkad av tidskrävande och byråkratiska processer. Effektivare och snabbare ansökningsförfarande behövs om vi ska kunna hålla etableringstakten uppe, kommenterar Andréa Haag, Director Sustainability & Communication på OKQ8.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.