Spektakulära och futuristiska elbilen HiPhi Z i produktion

Ett av de mer uppseendeväckande elbilsmärkerna som lanserats under de senaste åren är antagligen kinesiska Human Horizons bilmärke HiPhi. I fokus står lyxiga elbilar, med en unik och futuristisk design i kombination med hissnade prestanda.

Först ut var den superlyxiga suven HiPhi X som utan tvekan hämtat mycket inspiration från Tesla Model X och är den dyraste inhemskt producerade elbilen i Kina.

Nu har biltillverkaren startat produktionen av sin andra bilmodell HiPhi Z. Modellen tar formen av en sedan och fortsätter att erbjuda ett spektakulärt och futuristiskt utseende. De första leveranserna ska starta i januari i Kina.

HiPhi Z är utrustad med ett batteri på 120 kWh och leverera 705 kilometer i räckvidd enligt kinesiska mätcykeln CLTC. Den har två motorer med en totalt effekt på 494 kW (662 hk) och ska klara 0 till 100 km/h på 3,8 sekunder.

Ännu säljs HiPhi bara i Kina, men en lansering i Norge är på gång. Om den sprider sig till övriga Europa återstår att se.

I ett färskt videoklipp (på kinesiska) kan vi i alla fall titta lite mer djupgående på nya HiPhi Z:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.