Nya eldrivna STCC är fullbokat till 2023 – BMW i4, Tesla Model 3 och Volkswagen ID.3 klara

STCC ska bli helt elektriskt nästa år 2023. Nu meddelar STCC att samtliga 12 produktionsslottar för de nya eldrivna STCC-bilarna är tingade av team.

Hittills har tre team avslöjat sina satsningar till STCC 2023. Dessa teamen kommer att köra elbilar baserade på BMW i4, Tesla Model 3 och Volkswagen ID.3. Elbilarna är vanliga produktionsbilar byggs om till tävlingsspecifikation av EPWR.

– Att med ett helt nytt koncept i ekonomiskt tuffa tider kunna säkerställa att så många bilar som EPWR hinner producera kommer att stå på startlinjen är ett starkt betyg om att elektrifieringen av STCC är rätt väg framåt, säger Micke Bern, vd för STCC.

Bilarna får en elmotor som levererar 550 hästkrafter och ska klara 0 till 100 km/h på under tre sekunder. Topphastigheten är 300 km/h. De får ett batteri på 45 kWh vilket är fullt tillräckligt för att klara loppen.

De tre teamen som avslöjat sina tävlingselbilar är Exion Racing som tävlar i tre BMW i4, Team Auto Lounge som tävlar i en Volkswagen ID.3 och Brink Motorsport som tävlar i tre Tesla Model 3.

Premiären för STCC är 17 juni 2023 i form av ett stadslopp i centrala Helsingborg. Inför säsongen 2024 kommer STCC utöka antalet slottar till 18 elbilar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.