Officiellt: Tesla Model Y blev världens mest sålda bilmodell

Pressbild: Tesla.

Tesla har på tio år utmanat och förändrat en hel bransch och pushat den till att påskynda sin omställning till elbilar. Framgången under det senaste året har varit Tesla Model Y.

Det har märkts i Sverige, där Tesla Model Y blev den mest sålda bilen i Sverige förra året. Det har märkts av i Europa där den också blev den mest sålda bilmodellen.

I samband med sin årsrapport för 2023 kunde Tesla igår visa på ännu en imponerande milstolpe. Tesla kunde nämligen också bekräfta att Model Y är världens mest sålda bilmodell i fjol.

– 2023 levererade vi över 1,2 miljoner Model Y vilket gör den till det mest sålda fordonet av något slag globalt. Under lång tid tvivlade många på elbilarnas lönsamhet. Idag är det mest sålda fordonet på planeten en elbil, skriver Tesla i rapporten.

Relaterad läsning:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.