Alfa Romeo Milano har premiär 10 april – första bilderna

Alfa Romeo arbetar på sin första elbil som fått namnet Milano. Nu berättar den italienska biltillverkaren att premiären kommer hållas den 10 april. Samtidigt visar man också upp de första bilderna på en maskerad Milano.

Milano genomgår nu omfattande tester inför lanseringen. Det gäller både den elektriska plattformen, men också bilens köregenskaper, prestanda och stötdämpning men också komfort.

Ett designdrag som Alfa Romeo talat mycket om i förarbetet av Milano är att man plockat inspiration från märkets Coda Tronca-modeller från 1960-talet. Det inkluderar bland annat ett avsmalnande bakparti, och visst kan man i alla fall ana det i dessa första bilderna?

Alfa Romeo är en del av Stellantiskoncernen och det är också därifrån som man hämtar den elektriska plattformen som sitter i Milano. Men några uppgifter om prestanda eller andra tekniska specifikationer har inte kommunicerats ännu.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.