Officiellt: Opel Grandland kommer som elbil 2024

Opel har under de senaste åren lanserat flera mindre elbilar på marknaden. Både små-elbilen Opel Corsa-e och kompaktsuven Opel Mokka-e. I år kommer dessutom en eldriven kombiversion av Astra. Så visst händer det grejer hos det tyska Stellantis-bilmärket.

Nu bekräftar Opel ännu en gång en ny modell. Nu steppar man också upp i storleksordning och ger sig in i det populära suv-segmentet. Under andra halvan av 2024 kommer produktionen av en helt eldriven Opel Grandland att starta.

Den nya modellen, som med Opels namnlogik kan komma att få namnet Grandland-e kommer att byggas i Thüringen, Tyskland. Den kommer vara baserad på Stellantis mellanstora plattform STLA Medium.

Opel har ännu inte gått in på några detaljer om vad eldrivna Grandland kommer erbjuda för prestanda. Däremot vet vi att plattformen kan rymma ett batteri på mellan 87 till 104 kWh med en maximal räckvidd på 700 kilometer.

STLA Medium kan användas till både tvåhjulsdrivna och fyrhjulsdrivna modeller med en motoreffekt på mellan 125 kW (168 hk) och 330 kW (449 hk). Men prestandauppgifterna är som sagt bara spekulationsstadiet för Grandland i dagsläget.

– Vi har byggt fordon av högsta kvalitet här i Thüringen i 31 år och förbättrar vår konkurrenskraft kontinuerligt. Vi kommer att fortsätta på denna tydliga bana med den elektriska efterträdaren till Opel Grandland. Det här beslutet är ytterligare ett viktigt steg för Opel på vägen mot det uttalade målet att vara ett rent elektriskt varumärke i Europa 2028, kommenterar Florian Huettl, Opels vd.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.