Rifil laddpark kommer till Perstorp, Höör och Hörby

Förra året öppnade Rifil laddpark i Arlöv strax utanför Malmö. Det är en av Sveriges största laddstationer för tunga lastbilar och personbilar med 22 stycken snabbladdare med en effekt på upp till 275 kW.

Nu fortsätter Rifils expansion i Skåne med tre nya stationer i Höör, Hörby och Perstorp. Satsningen inkluderar också en egen solcellspark i Perstorp på 1,5 MW. Bakom Rifil står DHL-åkeriet Falkenklev Logistik.

– När vi började planera solcellsparken diskuterade vi vad vi skulle göra av elen och bestämde att vi skulle utnyttja den för att ladda lastbilar, berättar VD Victor Falkenklev. Nu har vi fått blodad tand, lärt oss mer och satsar därför på fler laddstationer.

Först ut är stationen i Perstorp som kommer att öppna i kvartal fyra. De andra två stationerna i Höör och Hörby kommer att öppna under första kvartalet 2024.

Totalt blir det åtta snabbladdare vid varje station med en effekt på upp till 350 kW. Den höga effekten ska svara upp till det växande antalet eldrivna stadslastbilar men också regionala transporter. Bakom tekniken står Kempower, som kommer levereras av Scania Sverige.

Precis som stationen i Arlöv kommer det också erbjudas möjligheter att handla mat och dryck medan laddningen pågår. I Arlöv finns bland annat en obemannad butik utanför ordinarie öppettider.

I videon nedanför kan du kolla in när Peter Esse gör ett studiebesök hos Rifil i Malmö.

Via Teknikveckan.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.