Premiär för Opel Astra Electric Sports Tourer – en eldriven kombi

Nu har Opel visa upp nya elbilen Opel Astra Electric. Modellen kommer både som en femdörrarsmodell och som kombin Sports Tourer. Räckvidden på en laddning är upp till 416 kilometer.

De båda modellerna drivs framåt av en motor på 115 kW (156 hk) och får en toppfart på 170 km/h. Föraren kan välja mellan tre körlägen för att optimera energiförbrukningen eller maximera prestanda: Eco, Normal och Sport. Förbrukningssiffrorna är imponerande låga. För Opel Astra Electric anger Opel 12,7 kWh/100 km.

Batteriet är på 54 kWh och snabbladdning ska vara möjlig med upp till 100 kW. Att ladda från 0 till 80 procent ska ta runt 30 minuter. För AC-laddning finns en 3-fas ombordladdare på 11 kW.

Batteriet är lågt placerat vilket ska ge en rymlig interiör. Kombin lastar 516 liter och hela 1 533 liter om baksätet är nedfällt.

– Astra Electric och Astra Sports Tourer Electric är riktiga pionjärer. Nya eldrivna versioner av både femdörrarmodellen och kombin ger kunder möjligheten att ta del av vardagskomfort med framför allt 100 % utsläppsfri körning, sa Florian Huettl, vd för Opel, i ett uttalande.

Designmässigt vill Opel förmedla en direkt och dynamisk körkänsla. Grillen får samma Opel Vizor-design som vi sett på elbilen Opel Mokka-e som kompletteras med en sportig främre stötfångardesign.

18-tums lättmetallfälgar är standard i antingen i diamantslipad eller helsvart finish.

Interiört är Astra Electric och Astra Sports Tourer Electric anpassad efter den elektriska drivlinan och målet har varit att skapa en modern digital upplevelse. Här ser vi två 10-tums widescreen-skärmar som utgör förardisplayen och infotaintmentsystemet.

Planen är att starta försäljningen till våren. Ännu finns inga svenska priser klara.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.