Audi döper om sina modeller för att skilja elbilar från fossilbilar

Fram till idag har Audi valt att framhäva sina elbilar genom att placera ordet ”e-tron” på bakluckan. Men nu uppges Audi vilja särkilja sin elbilar från bilar med förbränningsmotorer ännu tydligare.

Elbilar ska helt enkelt få jämna siffror i sina namn, medan fossilbilar får udda siffror. Det ska Audi-chefen Markus Duesmann ha avslöjat för lokaltidningen Stimme.

– Efterträdaren till dagens A4 kommer att heta A5 och dagens A6 kommer att heta A7. A4 och A6 kommer då att vara elektriska, sa Duesmann.

Duesmann är dock noggrann med att förtydliga att även emblemet e-tron kommer finnas kvar på alla eldrivna modeller.

– På Audi står e-tron för 100% elektrisk och är ett väletablerat begrepp. Det vill vi hålla fast vid, avslutar Duesmann.

Audi har idag flera elbilar som samtliga redan har en jämn siffra i namnet. Först ut var Audi e-tron, som nyligen döptes om till Q8 e-tron. Dessutom finns Audi Q4 e-tron och i år kommer också Audi Q6 e-tron. Kvar är den kraftfulla premiumsedanen Audi e-tron GT – som ännu inte har någon siffra i namnet.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.