Nya Nima Energy siktar på enkel och prisvärd snabbladdning

Snart inviger Malmöbaserade Nima Energy sin första av många planerade snabbladdstationer i Sverige. Den första stationen öppnar på måndag i Skillingaryd utmed E4:an. Nima Energy vill göra det enklare och billigare att snabbt ladda elbilen, och det oavsett betalmetod, berättar företaget inför premiären.

Under de första invigningsdagarna kommer det att kosta 2 kr/kWh att ladda vid snabbladdarna som kan leverera upp till 400 kW. Men fortsatt framåt lovar man också att hålla ett bra pris även efter kampanjperioden.

Att snabbladda hos Nima Energy ska tillsvidare kosta 4,50 kr/kWh. Betalning kan göras med betalkort direkt på en kortläsare på laddaren eller genom Nimas app eller med hjälp av AutoCharge. Oavsett metod så är det samma pris som gäller.

– Vi vill vara en motpol till dagens höga priser för snabbladdning genom att erbjuda ultrasnabb och bekväm laddning till ett pris som vi menar gör det enklare och billigare att köra elbil – 4,50 kronor per kWh. Publik snabbladdning till ett bra pris är inte minst viktigt för elbilsägare utan tillgång till nattladdning och kommersiella transporter som exempelvis taxi, säger Marcus Landelin, VD på Nima Energy.

Fler stationer på gång

Företaget har fler stationer på gång utöver den första i Skillingaryd. Inom kort öppnar också en station i Håbymotet i Munkedal och en vid trafikmotet Vä utanför Kristianstad. Målet är att på sikt etablera 150 nya snabbladdare med en effekt på upp till 400 kW mellan Malmö och Stockholm. Satsningen är en del av en större plan att bygga totalt 1250 snabbladdare i Norden fram till slutet av 2026.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.