Nima Energy öppnar snart sin första snabbladdare i kommande jättesatsning

Svenska bolaget Nima Energy etablerar sig nu som en laddningsoperatör. Målet är att bygga 1250 snabbladdare i Norden fram till slutet av 2026. På måndag öppnar den första stationen i Skillingaryd.

På platsen kommer Nima Energy att driftsätta fyra snabbladdare med totalt åtta laddpunkter. Laddarna kommer erbjuda upp till 400 kW i laddeffekt, vilket gör det till några av de mest kraftfulla laddarna på marknaden. Laddstationen är bygd med fokus på den tunga trafiken, men även personbilar får använda stationen.

Invigningen äger rum den 11 december, med start klockan 10.00. Stationen i Skillingaryd är belägen på Osbäcks väg 4 utmed E4:an. Under invigningen och fram till den 13 december klockan 10.00 reas laddningen ut med kampanjpriset 2 kr / kWh.

Två ytterligare stationer i Nima Energys regi öppnar dessutom samma vecka. På tisdag den 12 december är det premiär för en ny station vid Håbymotet i Munkedal som följer samma upplägg. På torsdag den 14 december öppnar Nima Energy därefter sin tredje station vid trafikplatsen Vä utanför Kristianstad. Den stationen kommer initialt erbjuda sex snabbladdare med totalt 10 laddpunkter. Till sommaren kommer den utökas med ytterligare 20 laddpunkter.

Satsar på Stockholm

Nima Energy har tidigare också berättat att man kommer satsa på snabbladdare i centrala Stockholm. Planen inkluderar 50 snabbladdare i centrala Stockholm med de första som öppnar i början på nästa år.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.